Futárszolgálat Budapest – mi alapján érdemes választani?

expressz futárszolgálat Budapest - Redda

Futárszolgálat Budapest? Nincs könnyű helyzetben az, aki futárszolgálatot keres Budapesten. Sok futárcég foglalkozik napon belüli szállítással, de kevés nyújt minőségi szolgáltatást. Egy weboldal vagy hangzatos szlogen alapján nehéz választani. Az expressz futár kézbesítések specialistájaként ehhez nyújtunk segítséget.

Futárszolgálat Budapest – sokféle szolgáltatás, sokféle árazással

Nem mindegy, hogy valóban sürgős, határidős-e a szállítás, vagy elegendő az is, ha valamikor a nap folyamán kézbesítésre kerül. Nincs bosszantóbb, mint hiába várnia a címzettnek egy fontos csomagra vagy feladóként például kicsúszni egy fontos vállalati tender leadási határidejéről a futárszolgálat késése miatt. Ezért lényeges tudni, hogy melyik budapesti futárcégtől mit várhatunk reálisan. 

A budapesti futárszolgálatok ajánlatai igen széles skálán mozognak:

A legnagyobb baj, hogy még a drágább budapesti futárszolgálatok jelentős része sem igazán gyors (gondolunk itt elsősorban az általuk vállalt csomagfelvételi és -kézbesítési határidőkre).

Sokféle futárszolgálat van Budapesten

A budapesti expressz futár piacon számos szereplő tevékenykedik, első ránézésre is igen széles a kínálat. Fontos tudni, hogy a budapesti expressz futárszolgálatok legnagyobb része csupán egy néhány futárral rendelkező mikrovállalkozás – amely a weboldalukon legtöbbször sajnos nem derül ki, mert nem transzparens a kommunikáció e tekintetben. Mellettük néhány 10 fő feletti, és összesen csak  két-három 20 főnél is több futárt foglalkoztató futárcég kínál napon belüli – expressz futárszolgálati, azonnali futárszolgálati vagy aznapi futárszolgálati – szállítást. 

A szolgáltatás minőségében is óriási különbségek tapasztalhatóak és nehéz átlátni ki mit tud nyújtani. Könnyű belátni, hogy minél kevesebb a futár az adott futárcégnél, annál rosszabb a „lefedettség”, annál nehezebb minőségi szolgáltatást nyújtani. Az expressz futárt rendelő ügyfeleink tapasztalataink szerint a megrendeléstől számított átlagos kiállási időt és a küldeményfelvételtől számított küldemény célba érkezési időt tartják a legfontosabbnak, ha valóban extra sürgős csomagokról van szó. 

Ha az adott budapesti futárszolgálatnál sok a futár, nagyobb eséllyel lesz közülük egy éppen az Ügyfél közelében a megrendelés pillanatában, így gyorsabban fogják tudni felvenni a csomagot (jellemzően minimum 10, maximum 60 percen belül), mintha egy csupán néhány futárral rendelkező mikrovállalkozás éppen távolabb lévő futárja próbálná ezt hirtelen megoldani. De ez csak az egyik és nem is a legfontosabb paraméter! Ugyanis nem is az az érdekes, hogy milyen gyorsan veszik fel a csomagot, hanem hogy milyen gyorsan juttatják célba azt a megrendeléstől számítva. 

Hiába veszi fel a futár gyorsan a csomagot, ha közben épp egy másik irányba tart öt másik csomaggal megpakolva. Egy profi expressz futár cégnél a diszpécser fő feladata a leadási időre koncentrálni, olyan futárt találni, aki gyorsan fogja tudni kézbesíteni a Megrendelő által küldött csomagot (ideálisan a megrendeléstől számított 120 percen belül). Ehhez bizony jelentős futár létszám szükséges, akik közül akkor is lesz a megfelelő irányba tartó, ha éppen egyéb megrendelést is kézbesít párhuzamosan. 

Gazdaságossági szempontból nem tartható fenn, hogy egy futárcég számos futárja álljon mindig „üresen”, tehát csomag nélkül az utcán, rendelésre várva. De ha a rendelések számához képest túl kevesen vannak, akkor már délelőtt tele lesznek mindenféle irányba tartó csomagokkal, így kiszámíthatatlan lesz a csomagok leadási ideje és nem lesz tartható az ügyfelek irányába tett ígéret. Mint mindig, itt is az meg kell találni az „arany középutat”. Mindig mozgásban legyenek futárok, de sosem túl sok csomaggal. Ha ráadásul még sokan is vannak, akkor megvalósul Budapest jó lefedettsége, kihasználható a méretgazdaságosság minden előnye és mindig lesz olyan, aki gyorsan fog tudni kézbesíteni.

A legjobb futárcégek ezt az elvet követik és ha olyan cég keres expressz futárszolgálatot, aki gyakran küld sürgős csomagokat, akkor érdemes fokozottan odafigyelnünk arra, hogy egy olyan, megfelelő futár flottával rendelkező céget válasszunk, aki egészen biztosan bármely időpillanatban – munkaidőn belül – valóban azonnal fel tudja venni a küldeményünket és két órán belül célba is juttatja azt. 

A kisebb futárcégek is felismerik persze a gyors szállításra való igényt, de a gyakorlatban a megfelelő futárszám híján azt nem tudják megvalósítani. Ezért gyakran inkább rámennek a gyors küldemény felvételre, és ha csak sokára adják majd le a csomagot, legfeljebb „megmagyarázzák” miért alakult így. Ez sajnos általános jelenség jelenleg a budapesti futárszolgálati piacon és igen bosszantó az Ügyfelek számára (egyúttal rombolja az expressz futárszolgálati piac hírnevét is). A budapesti futárszolgálatok hirdetései gyakran 30 perces csomagfelvételi időket ígérnek, sürgős leadással, még a csupán néhány futárral rendelkező futárcégek esetébben is. De ez csak porhintés, a feketeleves a rendelés leadása után jön arra a bizonyos „gyors” kézbesítésre várva. 

 

Futárrendelésért hívjon minket h-p 8-18 óra között (szombati munkanapokon 8-13 óra között) a +36 1 218 08 88-as számon vagy küldje el igényét egyszerű űrlapunkkal!

 

Hogyan válasszak futárcéget Budapesten, ha valóban sürgős a csomagom?

Megbízható és gyors szállítást csak a nagyobb létszám és az erre felépített rendszer garantálhat. Érdemes megnézni a weboldalon, hogy hány futárral dolgozik a kiszemelt futárcég és milyen ügyfél referenciái vannak. Ha a honlapon csak tipikus stockfotók és általános ígéretek találhatók, kezdjünk el gyanakodni. Ráadásul a nagyobb futárlétszám sem feltétlenül elég, mert sok ilyen futárcég sem nyújt gyors szállítást, csak aznapi kézbesítést vállalnak, konkrét – pl. 120 perces kézbesítési –  határidők nélkül.

Kimondottan expressz futáros szállítással ma már alig foglalkozik futárszolgálat, mivel ezt a gyakorlatban nagyon nehéz kivitelezni. Az olcsóbb futárszolgálatot kereső, ráérős csomagokat feladó Ügyfelekért folyik ma ádáz küzdelem (nagy webshopok havi több ezres vagy tízezres darabszámú csomagjainak a kiszállítása). 

Ha Önnek valóban azonnali futárra vagy más néven expressz futárszolgálatra van szüksége, bizonyosan nehéz dolga van, mikor az elérhető ajánlatokat böngészi.

A futároknál is érvényes az üzlet örök igazsága, hogy a gyors – olcsó – megbízható hármasból mindig csak kettőt lehet elérni.  

Ha egy futárszolgálat gyanúsan olcsó, biztosan nem lesz gyors és megbízható. Néha előfordulhat, hogy megcsinálják gyorsan, de általában nem, mert egy bizonyos ár alatt azt hosszabb távon nem lehet kigazdálkodni. 

Ha gyors és megbízható is egy futárszolgálat – tehát rendszeresen minőséget kapunk a pénzünkért – nem várhatjuk, hogy árban azonos legyen a gyenge minőséget nyújtó futárcégek munkájával. Lehet reménykedni a „csodában”, de nem érdemes. Ezzel együtt a nagyobb üzemméret növeli a hatékonyságot, így csökkenti az üzemanyag- és egyéb költségeket. Néha a nagyobb futárcégeknél alig drágább a minőségi szolgáltatás, érdemes tehát alaposan körülnézni. 

Futárszolgálat Budapest – kényelmi szolgáltatások

Fontos szempont, hogy milyen egyéb szolgáltatásokat képes nyújtani az adott budapesti futárcég. Van kapacitásuk arra, hogy ügyet intézzenek, pakoljanak, várakozzanak (pl. egy fontos irat aláírására és visszaszállítására), parkolót keressenek, cipekedjenek, lépcsőt másszanak és valóban ajtótól ajtóig szállítsák a küldeményt (és ne rángassák el a címzettet a szomszéd sarokra, mert nekik sietniük kell)? Kevés budapesti futárszolgálat esetén van erre lehetőség, mert a futár mindig sok címet próbál kézbesíteni egyszerre, ezért őrülten rohan egész nap. Pedig ezek a kényelmi háttérszolgáltatások rendkívül fontosak, alapjai a minőségi munkának. Ahogy a gyorsaságot, úgy az ezekhez szükséges időt és energiát is csak a megfelelő futárlétszám és a profi fuvarszervezés tudja garantálni.

A budapesti futárszolgálati piac legrégebbi, jó hírű szereplői odafigyelnek az Ügyfelek teljes körű, profi kiszolgálására. Azért is vannak jelen régóta a piacon, mert profin végzik a munkájukat, ennek révén pedig hosszú távon is elégedett ügyfeleik vannak. A megfelelő futárszolgálat arról ismerhető fel, hogy a megrendelőnek alig van dolga a külderményküldéssel, a futár megrendelésétől eltekintve minimális a kapcsolattartási szükséglet. Megrendelem a fuvart, a küldeményért mindig gyorsan jönnek – mert van futár a közelben és jól szervezik a fuvarjaikat – és gyorsan is kézbesítik azt, az átvételről azonnali értesítést kapok. Nincs reklamáció, nincsenek kifogások, sem sérült vagy elveszett küldemények. A futárcég elvégzi a dolgát és hó végén küld egy számlát. 

Valóban megéri az olcsóbb futárszolgálat Budapesten?

Az olcsóság önmagában nem érték, mindig a legjobb ár-érték arányt kell megtalálni. A szolgáltatási minőség gyorsan ki fog derülni, hamar nyilvánvaló lesz mennyire bízhatunk meg az adott futárcég munkájában. Ha gyakoriak a késések, csúszások, kifogások, akkor érdemes megbízhatóbb futárcég után nézni. Bizonyosan találhat a piacon megbízható partnert is! Ehhez az alábbiakban nyújtunk segítséget.

Budapesti futárszolgálat választásakor mire érdemes odafigyelni?

  • A weboldalon található ígéretek konkrétak vagy általánosak (megrendeléstől számított csomagfelvétel és kézbesítési határidő)
  • Elérhető-e előzetes árinformáció a szállítás várható költségéről
  • Adnak-e információt a futár létszámról (ez ahhoz fontos, hogy bármikor gyorsan fel tudják venni és kézbesíteni a sürgős küldeményeinket
  • Vállalnak-e várakozást, pakolást, lépcsőzést, ügyintézést szükség esetén?
  • Biztosítanak-e kényelmes online megrendelést, azonnali kézbesítési értesítést?
  • Lehetőség van-e papírmentes adminisztrációra (csomag felvétel, leadás és e-számla)?

 

Futárrendelésért hívjon minket h-p 8-18 óra között (szombati munkanapokon 8-13 óra között) a +36 1 218 08 88-as számon vagy küldje el igényét egyszerű űrlapunkkal!