Üzemanyag felár bevezetése 2022. május 1-től

Köszönjük, hogy megtisztelnek bizalmukkal és igénybe veszik piacvezető kézbesítési szolgáltatásainkat!

Az Ukrajnában kirobbant háború következményeként, az addig is extrém gyorsasággal emelkedő üzemanyagárak bizonytalansága korábban nem látott nehézségek elé állítják a fuvarozókat. Az üzemanyagok „ársapkája” vélhetően májusban megszűnik és a piaci ár érvényesülhet minden fogyasztó számára, ami nagy kilengéseket eredményezhet. Ezzel sajnos senki sem tervezhetett, így az idei évre megállapított díjaink érvényességét immár nem tudjuk év végéig garantálni.

Ilyen körülmények között sajnos kénytelenek vagyunk árképzésünkben reagálni arra a lehetőségre, hogy bármikor erőteljesen növekedhet az üzemanyagok ára. Ennek módja az üzemanyag felár bevezetése.

A piac egyéb szolgáltatói az üzemanyagok 300 Ft-os szintje körül már meglépték ezt. Mi a Reddánál amíg lehetséges volt nem vezettük be ezt a pótdíjat, a könnyebb tervezhetőség érdekében. Sajnos azonban a stabil működés a magas kockázatok miatt immár nem garantálható egyéb módon, így 2022. május 1-el bevezetjük az üzemanyag felárat minden díjkategóriánkra.

A változást szerződéssel rendelkező és alkalmi partnereink számára is kénytelenek vagyunk érvényesíteni.

Üzletpolitikánknak megfelelően szeretnénk egyszerű és átlátható árazást biztosítani ügyfeleinknek. Az üzemanyag felár mértékét minden hófordulót megelőzően közzé fogjuk tenni weboldalunkon (www.redda.hu). Ezt a költséget minden esetben a NAV által közzétett gázolajár alapján, százalékos mértékben állapítjuk meg az adott hónapra vonatkozóan. Ezt követően érvényesítjük és szerepeltetjük majd szükség esetén külön tételként a havi gyűjtőszámlában. Készpénzes díjainkat is havonta aktualizáljuk a havi gázolajár alapján.

Fontos kiemelnünk, hogy csak extrém magas, 500 Ft-os bruttó gázolajár fölött érvényesítjük a felárat!

A felár 500 Ft-os gázolajártól, 20 Ft-onként 1%-kal emeli a havi gyűjtőszámla végösszegét.

Ez a mérték meg sem közelíti a hasonló rendszert bevezető többi futárcég felár szintjét. Ez úgy lehetséges, hogy az összes járműkategóriára szétterítjük a díjnövekményt, és minden járműtípus esetén (kerékpáros- és motoros futárnál is) egységesen felszámítjuk a felárat. Bízunk benne, hogy mérséklődnek az üzemanyagárak és a felár gyakorlati alkalmazására nem is lesz szükség.

A futárok által megírt kísérőleveleken továbbra is csak az alapdíjakat tüntetjük fel! Az üzemanyag felár és annak mértéke a gyűjtőszámlán lesz látható.

Az üzemanyag felár százalékos mértéke a NAV által az adott hónapra vonatkozóan közzétett gázolajár függvényében kerül megállapításra, az alábbi rendszerben:

Bruttó Gázolajár

Felár %

Bruttó Gázolajár

Felár %

480 Ft-tól

0%

640 Ft-tól

8%

500 Ft-tól

1%

660 Ft-tól

9%

520 Ft-tól

2%

680 Ft-tól

10%

540 Ft-tól

3%

700 Ft-tól

11%

560 Ft-tól

4%

720 Ft-tól

12%

580 Ft-tól

5%

740 Ft-tól

13%

600 Ft-tól

6%

760 Ft-tól

14%

620 Ft-tól

7%

780 Ft-tól

15%

 

Még magasabb árnál 20 Ft-onként +1%-kal nő a felár mértéke.

Az adott havi üzemanyag felár mértékét és aktuális készpénzes díjainkat honlapunkon tesszük közzé!

REDDA-MOTOR KFT.

Jelenleg 60 futárt és 6 diszpécsert foglalkoztatunk, ami lehetővé teszi, hogy a megrendelés leadását követően 30-40 percen belül a küldeményeket felvegyük és azonnal kézbesítsük.